preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
GDPR

Opća uredba o
zaštiti podataka

GDPR

Dabar

Dabar

Dabar

Hrvatski u školi

Institut za jezik i jezikoslovlje

elektire

Hrvatska udruga za disleksiju

ADHD

PETZANET

Lozinka

UNICEF

UNICEF - MREŽA ŠKOLA BEZ NASILJA

Školski obroci svima

Školski obroci svima plakat

ZDRAV ZA 5

ZDRAV ZA 5

IMAM IZBOR

PUM - IMAM IZBOR

KORAK PO KORAK

KORAK PO KORAK

 

 

 

KVIZ

 

ŠKOLSKA UČILICA

PROMETNA UČILICA

 

 

iva.naranda1@skole.hr

Dan sigurnijeg interneta 5. veljače 2013.

DSI 2013

 

IZBORNA NASTAVA INFORMATIKE ZA 5.R.

(jedan blok sat)

Na izbornoj nastavi informatike za peti razred prema nastavnom planu i programu u veljači se bavimo cjelinom Obrada teksta. U skladu s time, učenicima je pripremljen zadatak kojim će ponoviti i uvježbati gradivo iz prethodne nastavne jedinice Oblikovanja dokumenta (ključni pojmovi: margine, zaglavlje i podnožje, stupci, popisi).

Na početku sata učenici su upoznati s akcijom Sigurniji internet za djecu i mlade te se uz prezentaciju  poveo razgovor o potrebi zaštite osobnih podataka na internetu i mogućim opasnostima u online okruženju.

Zatim smo rješavali online zadatak uparivanja napravljen alatom Kubbu: OSOBNI PODACI NA INTERNETU. Zadatak smo najprije zajedno pogledali u prikazu familiarize (opcija term first i show both sides) a zatim rješavali u prikazu solve i to prvo svi zajedno a nakon toga svaki učenik samostalno. Razgovorom o svakoj poruci posebno proširili smo i produbili njihovo značenje. Nekoliko učenika javilo se za riječ i ispričalo svoje iskustvo u pojedinim situacijama u kojima su se našli.

 

KUBBU ZADATAK - OSOBNI PODACI NA INTERNETU

 

Na drugom dijelu sata učenici su rješavali zadatak s nastavnog listića te time ponovili i uvježbali gradivo s prethodnog sata o oblikovanju dokumenta i utvrdili moguće opasnosti i probleme ukoliko se otkrivaju osobni podaci.

Svojim porukama i objašnjenjima zašto je preporučljivo čuvati osobne podatke, učenici su pokazali visoku razinu svijesti o odgovornom ponašanju u online okruženju.

 

IZBORNA NASTAVA INFORMATIKE ZA 6.R.

(jedan blok-sat)

Na izbornoj nastavi informatike učenici 6.r. upoznati su s akcijom Sigurniji internet za djecu i mlade te s pozivom za sudjelovanje u izložbi multimedijskih radova na temu online prava i odgovornosti. Predstavljena im je stranica Sigurniji internet na portalu ucitelji.hr.

IGRA ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Zajedno s učiteljicom informatike Ivom Naranđa odigrali su online igru s navedenog portala Zaštita osobnih podataka. Učenici su s velikim interesom pratili igru, razmišljali, odgovarali na pitanja i raspravljali o zadanim situacijama te se tako međusobno savjetovali i upućivali na pravilno i odgovorno ponašanje, moguće probleme i neželjene posljedice neopreznih postupaka.

Nakon toga su učenici imali zadatak da pretraživanjem interneta pronađu Kodeks online prava i odgovornosti EU te je uslijedio razgovor o pojedinim pravima iz navedenog kodeksa i o odgovornom korištenju interneta. Time smo se pripremali za izradu naših radova za izložbu.

Budući da prema godišnjem planu i programu informatike za šesti razred još nismo radili cjelinu Multimediji, učenicima je postavljen zadatak da u MS Wordu izrade plakat kojim će istaknuti neka online prava, značenje odgovornog ponašanja na internetu kao i svoju poruku upozorenja vršnjacima. Učenicima su demonstrirane neke dodatne mogućnosti MS Worda koje će im, pored onoga što su ranije naučili, poslužiti u izradi plakata: vodeni žig, boja stranice i obrubi stranice. Otkrivši nove mogućnosti MS Worda učenici su se s puno entuzijazma posvetili izradi svojih plakata. Većina ih je brzo i uspješno napravila zadatak dok je nekoliko učenika bilo potrebno dodatno savjetovati što i kako da rade. Izradom plakata učenici su potaknuti na razmišljanje o online pravima i odgovornostima te su ponovili rad u programu MS Word i uz to upoznali neke dodatne mogućnosti tog programa.

Naše plakate možete pogledati u prezentaciji.

 

IZBORNA NASTAVA INFORMATIKE ZA 7.R. I 8.R.

(domaći rad)

Na izbornoj nastavi informatike učenici sedmih i osmih razreda upoznati su s akcijom Sigurniji internet za djecu i mlade i s pozivom na sudjelovanje u izložbi mulitmedijskih radova na temu online prava i odgovornosti.

Učenicima je prezentiran Kodeks online prava EU te je uslijedila kratka rasprava o online pravima i odgovornom ponašanju na internetu. Za domaći rad zadana je izrada radova za izložbu a učenicima je ostavljen slobodan izbor oblika rada. Time su nastali zaista raznovrsni radovi: nezaobilazne PowerPoint prezentacije, prezi, animacija, stripovi, video.

Neki učenici su samostalno izradili rad dok je nekima bila potrebna dodatna pomoć, upute i savjeti te su im radovi vraćeni na doradu. Nekoliko učenika pokazalo je interes za Web 2.0 alatima (Pixton, Go!Animate, Glogster, Prezi). Tim učenicima odmah je pružena pomoć oko registracije i date su im tek najosnovnije upute za korištenje pojedinih Web 2.0 alata a dalje su sami otkrivali razne mogućnosti tih alata te pokazali veliku samostalnost i sposobnost da sami uče.

 

POTPUNO IZVJEŠĆE O SVIM AKTIVNOSTIMA NAŠE ŠKOLE POVODOM DANA SIGURNIJEG INTERNETA 2013. POGLEDAJTE OVDJE.

Udžbenici 2020./2021.

UPISI U SŠ

upisi


Office 365

MS Office 365

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu.


MZO - Vijesti

Škola za život

Škola za život


Upute za CARNetov webmail
Priloženi dokumenti:
CARNET Webmail-upute.pdf


e-Dnevnik

Edmodo

Edmodo


MZO - Natječaji

eTwinning

 

Primanja roditelja

European Schoolnet Academy

European Schoolnet  Academy


School Education Gateway

School Education Gateway


EU Code Week

CodeWeek 2018

CodeWeek 2019


RASPORED SATI

Portal edu.hr

portal edu.hr


E-UPISI U SREDNJE

ŠKOLE ZA AFRIKU

CARNet vijesti - RSS

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


 

ENCIKLOPEDIJA


CARNet CERT - RSS
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

 
WIKIPEDIA NARODNE NOVINE

 


Korisni linkovi

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Tražilica


preskoči na navigaciju