preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dabar

Dabar

Dabar

Hrvatski u školi

Institut za jezik i jezikoslovlje

elektire

Hrvatska udruga za disleksiju

ADHD

PETZANET

Lozinka

UNICEF

UNICEF - MREŽA ŠKOLA BEZ NASILJA

ZDRAV ZA 5

ZDRAV ZA 5

IMAM IZBOR

PUM - IMAM IZBOR

KORAK PO KORAK

KORAK PO KORAK

 

 

 

KVIZ

 

ŠKOLSKA UČILICA

PROMETNA UČILICA

 

 

iva.naranda1@skole.hr

Događanja u našoj školi i obavijesti

Donacija Općine Pribislavec školskoj knjižnici i književni susret s Anđom Marić

Općina Pribislavec na čelu s načelnicom Višnjom Ivačić prepoznala je važnost školske knjižnice u razvijanju ljubavi prema knjizi i poticanju čitanja te je školskoj knjižnici Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec pomogla darovavši novčana sredstva u iznosu od 2.000,00 kuna za održavanje književnog susreta i nabavu novih naslova.

U četvrtak, 27. travnja 2017. godine održan je književni susret s Anđom Marić za učenike četvrtih, petih i šestih razreda.


književni susret Anđa Marić

 

Osim učenika, djelatnika i spisateljice, susretu su prisustvovale četiri drage gošće -  načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić, Mirjana Hudin i njezina unuka te Anđina prijateljica Andreja. Gospođa Hudin bila je naša poveznica s Anđom, s kojom se sprijateljila u emisiji Nikad nije kasno. Iskoristili smo priliku i svesrdno zahvalili načelnici Ivačić na donaciji. Mirjanina unuka pak je bila naša mala Afra.

 

književni susret Anđa Marić

 

O Anđi Marić saznali smo brojne zanimljivosti. Ona je prvo od troje djece Marićevih, a posebna poslastica bila su joj slova, naprosto je gutala knjige, pa je u obitelji bila poznata pod nadimkom Slovojed. Svestrana je osoba. Bila je manekenka, pjevačica, voditeljica, umjetnica i kolumnistica, a bila je i jedna od prvih hrvatskih blogerica. Cijelo desetljeće pisala je kolumne za razne tiskane časopise i internet portale. Za sebe kaže da je kraljica drame. Njezin najveći oslonac i potpora je sin Gašper. Ne predaje se i hrabro se nosi sa svim nedaćama. Zapravo, najveća Anđina vrlina je hrabrost. Bila je snažna u najtežim trenucima, imala je veliku volju i želju i nije pokleknula.

 

književni susret Anđa Marić

 

U najnovije doba je i spisateljica jer je u pisanju pronašla svoj mir i svoje utočište. 2014. godine napisala je roman za djecu pod nazivom Tajna zmajskogmosta, a mentor pri pisanju romana bio joj je poznati hrvatski pisac Luko Paljetak. Već naredne godine objavila je roman za djecu Afra koji govori o samopouzdanju. Napisala ga je s namjerom da svom sinu prenese prave poruke i iskustva, za koja misli da su bitna za djecu, i u nadi da će njezin sin zavoljeti knjige.

Anđa u predgovoru  Afre piše: Afra je nastala jedne jeseni, 2010. godine kada sam ostala sama dva tjedna. Uplašena i malena, jer i odrasle žene to mogu biti, sjetila sam se svog djetinjstva i dana kada sam učila o prijateljstvu, samopouzdanju, hrabrosti i međuljudskim odnosima. Željela bih vam poručiti da i mi odrasli imamo svoje strahove, ponekad smo maleni i uplašeni, ali najvažnije – većina nas je zaboravila kako nam je bilo kad smo i sami bili djeca. A što sada radimo? „Kvarimo“ svoju djecu, kako su i nas „pokvarili“. To je taj začarani krug i objašnjenje zašto nam je društvo ovakvo kakvo je. Ali ja imam nade za sutra. Što se nas više sjeti kako je to biti dijete, aponekad i probudi taj osjećaj ili barem pogled na svijet, bit će nam ljepše. A vi djeco, popustite nam malo jer ni nama nije lako, no vi ste svakako pametniji. I još nešto: sjetite se ovih riječi kada odrastete. Do tada, puno sreće, igre i veselja! Voli vas, Anđa.

 

književni susret Anđa Marić

 

Pozitivne kritike i osvrte na Anđino pisanje dali su velikani hrvatske dječje književnosti poput Luke Paljetka, Hrvoja Hitreca i Zvonimira Milčeca. Hrvoje Hitrec napisao je da Anđa Marić ima izrazit pripovjedački dar i glatku, toplu rečenicu, dijalozi su joj tečni i izviru iz karaktera lika, narativni dijelovi neopterećeni mudrovanjem i nepotrebnim ekstenzijama. Zabavna (i poučna, zašto ne reći?). “Afra” zasigurno predstavlja pravo osvježenje u hrvatskoj književnosti namijenjenoj djeci, a Milčec zaključuje da je jednostavno predodređena da bude spisateljica.

 

književni susret Anđa Marić

 

Književni susret obilježila je dinamična, humoristična, napose spontana, maštovita i zanimljiva interakcija spisateljice i učenika. Epilog književnom susretu dala je Mirjana Hudin otpjevavši međimursku pjesmu. Prisutni su mogli razgledati fotografije uspješne Foto-grupe škole i njihove mentorice Miroslave Novak, a vještom moderatoricom susreta pokazala se učenica Zana Novak.

 

književni susret Anđa Marić

 

Na kraju, učenici i djelatnici OŠ Vladimira Nazora Pribislavec zahvaljuju Općini Pribislavec i načelnici Ivačić na financijskim sredstvima za nezaboravno druženje s knjigama i o knjigama, Mirjani Hudin i njezinoj unuci na pjesmi i glumi, i naravno, snažnoj, hrabroj, spontanoj, zaigranoj, opuštenoj i nasmijanoj – Anđi Marić, kao i njezinoj prijateljici Andreji.

 

školska knjižničarka Ivana Kramar

 

književni susret Anđa Marić

književni susret Anđa Marić

književni susret Anđa Marić

književni susret Anđa Marić

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Naranđa Ivanka Novak Miroslava Novak   datum: 28. 4. 2017.

e-Dnevnik

e-Dnevnik


VREMENIK PISANIH PROVJERA

Office 365

MS Office 365

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu.


Edmodo

Edmodo


 

oznaka eSigurnosti


eTwinning

UPISI U SŠ

upisi


UDŽBENICI

POPIS UDŽBENIKA, RADNIH UDŽBENIKA I RADNIH BILJEŽNICA

VAŽNA OBAVIJEST RODITELJIMA:

RODITELJI KUPUJU SAMO ONO ŠTO JE OZNAČENO ŽUTIM.

Posebno voditi računa o tome koji jezik dijete uči kao redovni, a koji kao izborni predmet.

Učenici će dobiti besplatne udžbenike početkom nastavne godine 2016./2017.

Roditelji učenika  1. razreda trebaju kupiti SAMO likovnu mapu i potreban školski pribor. Udžbenike, radne udžbenike i radne bilježnice će dobiti na početku nastave.


E-UPISI U SREDNJE

ŠKOLE ZA AFRIKU

CARNet vijesti - RSS

Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


 

ENCIKLOPEDIJA


CARNet CERT - RSS

 
WIKIPEDIA NARODNE NOVINE

 


Korisni linkovi

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Tražilica
preskoči na navigaciju