2019-11-11 17:48:20

SVJETSKI DAN TABLICE MNOŽENJA

Već tradicionalno, svake godine,  u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pribislavec obilježava se Svjetski dan tablice množenja. Ove godine taj veliki dan obilježili smo 4. listopada 2019. godine.

Taj dan se širom svijeta priređuju različite manifestacije i  radionice kojima se pokušava ukazati na važnost matematike u svakodnevnom životu. Znanje u poznavanju računskih radnji, rješavanju zadataka sa zagradama kao i u rješavanju zadataka sa riječima pokazali su učitelj Ivica Kolar i učenici 6. i 7. razreda na satovima matematike, dok je učiteljica matematike Željka Mikulić zajedno sa svojim učenicima u 5. razredima ponovila množenje i dijeljenje brojeva, a u 8. razredima ponovila množenje  skupova brojeva u području “Kvadriranje“.

Učitelji matematike su zanimljivim satovima zainteresirali učenike za rješavanje zadataka. Učenicima se jako svidio ovakav način obilježavanja Svjetskog dana množenja. Svi su dali sve od sebe kako bi točno izračunali zadatak, i svatko je bio ponosan na sebe. Učitelji matematike bili su ponosni na uložen trud svojih učenika.

Pogledajte kako smo obilježili Svjetski dan tablice množenja.

 

 

 


Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec