JEDI KAO RIMLJANIN
Učenici petih razreda povijesne grupe su živjeli kao Rimljani jedan dan.
Učenici povijesne grupe petih razreda marljivo nastavljaju rad na međunarodnom projektu. Ovog puta učili su o svakodnevnom životu Rimljana. Jedan od vidova svakodnevnog života jest i rimska kuhinja koju su učenici iskušali. U školskoj kuhinji učenici su pripremali rimsku poslasticu zvanu libum. To je žrtveni kruh ili pogača koja se u određenim prilikama i proslavama nudio duhovima starorimskih kuća. Postoje brojne inačice ovog recepta, a svakako je najpoznatija ona zapisana u djelu Agrikultura Marcusa Portiusa Catona. Bilo je zabavno pripremati, ali čekati 40 minuta da se kruščići ispeku činilo se kao vječnost. Ipak, dočekali smo, obradovali se, degustirali, a dio smo podnijeli kući.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
TISAK |
• Večernji list |
• Jutarnji list |
• Međimurje |
• PCchip |
• BUG |
• časopis Enter |
ZA ŠKOLE |
OSTALO |
• net.hr |
• tportal |
• Muzej Međimurja |
• CARNet CERT |
on-line rječnici |