preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
GDPR

Opća uredba o
zaštiti podataka

GDPR

Dabar

Dabar

Dabar

Hrvatski u školi

Institut za jezik i jezikoslovlje

elektire

Hrvatska udruga za disleksiju

ADHD

PETZANET

Lozinka

UNICEF

UNICEF - MREŽA ŠKOLA BEZ NASILJA

Školski obroci svima

Školski obroci svima plakat

ZDRAV ZA 5

ZDRAV ZA 5

IMAM IZBOR

PUM - IMAM IZBOR

KORAK PO KORAK

KORAK PO KORAK

 

CARNet Admin

Natjecanja i natječaji
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 5. 2011.

Ukupno: 256652
Ovaj mjesec: 625
HRABRI TELEFON

HRABRI TELEFON

"Trebaš pomoć i podršku? Događa ti se nešto loše u obitelji ili školi, a čini ti se da se nemaš kome povjeriti? Hrabri telefon pomoć i podršku nudi i putem CHAT-a svakim radnim danom od 15 do 18 sati.


Razgovor sa savjetovateljem Hrabrog telefona je potpuno anoniman te je dostupan putem web stranice www.hrabritelefon.hr.


Nemoj šutjeti o tome, potraži pomoć !"

 

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka na školskom webu ne objavljujemo osobne podatke i fotografije učenika, osim uz pismenu dozvolu roditelja.

 

 

 

KVIZ

 

ŠKOLSKA UČILICA

PROMETNA UČILICA

 

 

iva.naranda1@skole.hr

Događanja u našoj školi i obavijesti

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE OD 12. TRAVNJA 2021. GODINE – PRELAZAK NA MODEL C - NASTAVA NA DALJINU

Poštovani roditelji, dragi učenici,

u skladu s preporukama Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu te Stožera civilne zaštite Međimurske županije nastava u OŠ Vladimira Nazora Pribislavec  ZA SVE UČENIKE (od 1. do 8. razreda) od ponedjeljka, 12. travnja 2021., odvijat će se na daljinu (online – model C) prema redovnom rasporedu.

Daljnja organizacija nastave ovisit će o epidemiološkoj situaciji i preporukama, a o tome ćemo vas obavijestiti krajem sljedećeg tjedna.

 

Molim sve roditelje i učenike da se i nadalje odgovorno pridržavaju općih mjera za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 prema uputama HZJZ-a.

 

Zahvaljujem na razumijevanju, te odgovornosti i suradnji.

S poštovanjem,

Ravnatelj škole: Bruno Matotek, mag. theol.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković  datum: 9. 4. 2021. 14:38

Svjetski dan Roma

8. travnja 1971. godine u Londonu je održan prvi Svjetski kongres Roma na kojem je potvrđeno ime romskog naroda, službeno je prihvaćen naziv ˝Rom˝, što na romskom jeziku znači čovjek.

Ujedno su potvrđene romska zastava i službena himna. Romska zastava sastoji se od dvije boje, plave(simbolizira nebo) i zelene(simbolizira zemlju) te crvenog kotača, koji se nalazi u sredini zastave, a predstavlja mnoga putovanja i migracije Roma, a njegova crvena boja simbolizira muku i patnju koji su doživljavali tijekom te migracije. Službena romska himna temelji se na staroj romskoj pjesmi “Gyelem, Gyelem” (˝Idem, Idem˝). Na tom kongresu proglašen je i službeni romski jezik – romani chiba.

Tim povodom je na četvrtom Svjetskom kongresu Roma održanom 1990. godine odlučeno da se 8. travnja, dan kada je otvoren 1. Kongres u Londonu, proglasi za Svjetski dan Roma koji će se svake godine obilježavati u cijelom svijetu.

Svim našim učenicima romske nacionalnosti i njihovim roditeljima čestitamo Svjetski dan Roma!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković  datum: 8. 4. 2021. 12:12

Proljetni odmor učenika

Dragi učenici i roditelji,

u petak, 2.4.2021. započinju Proljetni praznici učenika i traju do 11.4.2021. godine.

Nastava započinje u ponedjeljak 12.4.2021.godine prema redovnom rasporedu.

Kako bi se pripremili za blagdan Uskrsa vrijedni su učenici razredne nastave ukrašavali pisanice i izrađivali prigodne uskrsne motive. Njihove kreativne radove pogledajte u Foto-galeriji.

Želimo Vam sretan i blagoslovljen Uskrs.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković  datum: 2. 4. 2021. 11:28

OBAVIJEST ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAŠIĆA

Poštovani roditelji/ staratelji, 

u srijedu 07. travnja 2021. od 8 sati započinjemo s procjenom psihofizičkog stanja djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole. Po dogovoru na roditeljskom sastanku, točan datum i vrijeme dobit ćete telefonskim putem 7 dana prije zakazanog termina.

Ispitivanje će se provesti u skladu s epidemiološkim mjerama pa vas molimo da u slučaju bolesti vas ili djeteta odgodite isto na broj telefona socijalnih pedagoginja 360 – 870.

Sa djetetom dolazi samo jedan roditelj koji mora nositi pravilno stavljenu zaštitnu masku. Dijete istu ne mora imati. Pri dolasku pozvoniti na zvono na ulaznim vratima i pričekati dok stručni suradnik dođe po vas. Prije ispitivanja mjeri se roditelju i djetetu tjelesna temperatura. Procjena psihofizičkog stanja djeteta traje do 30 minuta.

Ukoliko dijete ima određenih zdravstvenih poteškoća relevantnih za upis u prvi razred molimo donijeti nalaze liječnika, kao i ostalu dokumentaciju ako se dijete nalazi u tretmanu logopeda, rehabilitatora ili drugi stručnjaka (za one koji još uvijek nisu dostavili).

Za školske obveznike koji polaze predškolu u OŠ V.Nazora Pribislavec ispitivanje će se početi provoditi za vrijeme trajanja predškole od 12. travnja 2021. godine.

                                                                  Socijalne pedagoginje škole

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković  datum: 29. 3. 2021. 12:33

DAN ŠUMA I DAN VODA OBILJEŽENI U NAŠOJ ŠKOLI

I ove je godine u našoj školi obilježen Dan šuma (21. ožujka) i Dan voda (22. ožujka). Tim je povodom u prostoru škole uređena malena izložba modela ekosustava šume i vode.

Radovi su to naših učenika 6. a i 6. b razreda, a možete ih pogledati u galeriji fotografija uz ovaj članak.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković  datum: 26. 3. 2021. 08:11

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA OSOBA S DOWN SINDROMOM – DAN ŠARENIH ČARAPA

Svake se godine 21. ožujka obilježava Svjetski dan osoba sa Down sindromom. Na taj se način ističe jedinstvenost Downova sindroma u trisomiji 21. kromosoma. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković Ivanka Novak Josipa Baumhak  datum: 22. 3. 2021. 21:45

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE

Na samom početku ožujka, točnije 3.3.2021. na Županijskoj razini natjecanja iz informatike, Osnovnu školu Vladimira Nazora Pribislavec predstavljalo je četvero učenika. Oni su svoja informatička znanja i digitalne vještine predstavili u dvije kategorija natjecanja: Digitalne kompetencije 5. i 6. razred te Algoritmi 5. razred.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković  datum: 22. 3. 2021. 20:15

Projekt „ŠKOLSKI OBROCI SVIMA 2020./2021.“

    

Projekt „ŠKOLSKI OBROCI SVIMA 2020./2021.“, financiran u sklopu programa „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2020. - 2021.)“, provodi se u osnovnim školama čiji je osnivač Međimurska županija kroz pružanje nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u obliku osiguravanja redovite prehrane u sklopu školskih kuhinja. Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva.

U projekt je uključeno najmanje 994 učenika koji su polaznici 22 osnovne škole, a Nositelj projekta je Međimurska županija. Vrijednost projekta iznosi 999.081,83 kune, a isti je u potpunosti financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

Sve osnovne škole koje sudjeluju u provedbi projekta posjeduju kapacitete za pripremu obroka, što znači da posjeduju kuhinje i ljudske resurse te zadovoljavaju propisane standarde (HACCP). Obroci koji su osigurani u sklopu ovog projekta bit će pripremljeni i podijeljeni u školi za vrijeme školskog odmora, a vrsta obroka bit će identična vrsti obroka koji se poslužuje i drugim učenicima čiji roditelji samostalno financiraju troškove školske kuhinje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković  datum: 15. 3. 2021. 16:58

UPISI U 1.RAZRED

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Čižmešija Josipa Baumhak  datum: 6. 3. 2021. 17:05

Akademik Paar u našoj školi

               Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec zadnjih je desetak godina redoviti domaćin stručnih skupova učitelja fizike osnovnih škola Međimurske županije čiji voditelj je naš učitelj fizike i tehničke kulture Goran Pleh.

               U četvrtak, 25. veljače 2021. godine, u goste nam je došao Vladimir Paar, akademik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i održao predavanje - „Proučavanje pojma energije i sile“.

               Bilo je zanimljivo i poučno čuti znanstvena razmišljanja jednog od naših najistaknutijih fizičara o nečemu što nas okružuje u svakodnevnom životu i drago nam je što smo imali priliku razmijeniti iskustva o važnim temama iz područja prirodnih znanosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković Goran Pleh  datum: 4. 3. 2021. 13:57

Obilježen Dan ružičastih majica

Svake godine, posljednje srijede u mjesecu veljači, obilježava se Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, simbolično, oblačenjem ružičastih majica. Ove godine posljednja srijeda bila je 24. veljače 2021. te se je i naša škola, već tradicionalno, uključila u obilježavanje u skladu s epidemiološkim mjerama.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković Iva Čižmešija  datum: 4. 3. 2021. 13:29

MAŠKARE, ČA MOGU MAŠKARE

I ove godine obilježili smo dan u godini kada svatko od nas može biti ono što zaželi ili zamisli - Maškare. Granice ne postoje, a ideje su neograničene.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković Iva Čižmešija  datum: 18. 2. 2021. 15:06

OBILJEŽENO VALENTINOVO – DAN ZALJUBLJENIH

Tjedan uoči Dana zaljubljenih koji se svake godine slavi 14. veljače, a ove godine „pada“ u nedjelju, u našoj je školi protekao u velikom uzbuđenju. Prozore i panoe učionica uljepšala su srčeka i „ftičeki šteri se ženiju“, radovi naših učenika izrađeni različitim likovnim tehnikama na temu ljubavi.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković Ivanka Novak Josipa Baumhak  datum: 13. 2. 2021. 09:55

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID Vijest ima dokument u privitku

"Vrijeme u kojem dominiraju epidemiološke mjere uzrokovane koronavirusom za sve nas prilično je teško. Dotadašnja svakodnevica i rutina, ponekad nezadovoljavajuća, ali poznata, u značajnoj se mjeri promijenila: ne možemo viđati prijatelje, voditi svoje živote onako kako bismo htjeli, zabavljati se..."

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković  datum: 13. 2. 2021. 09:46

UPIS U PRVI RAZRED Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji/skrbnici,

Upravni odjel za obrazovanje i kulturu Međimurske županije objavio je raspored roditeljskih sastanaka radi upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2021./2022. na području Međimurske županije.

U prvi razred osnovne škole u školsku godinu 2021./2022. upisuju se djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2014. do 31. ožujka 2015. godine, kao i djeca kojoj je u školskoj godini 2020./2021. odgođen upis.

Roditeljski sastanak za školske obveznike s područja općine Pribislavec održat će se u utorak, 2. ožujka 2021. godine s početkom u 17:00 sati u prostoru škole.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković  datum: 7. 2. 2021. 15:10

KINO U UČIONICI

Zbog novonastale situacije uzrokovane pandemijom i širenjem virusa COVID19, ove godine je ograničena provedba programa Film za vrtiće i osnovne škole u dvorani Centra za kulturu Čakovec. Zahvaljujući njihovoj suradnji sa ŠAF-om, mi smo našu učionicu pretvorili na sat vremena u kinodvoranu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković MAJA OKREŠA Ivanka Novak  datum: 2. 2. 2021. 10:00

OBAVIJEST - OD 1. VELJAČE NASTAVA U ŠKOLI ZA SVE UČENIKE

Poštovani roditelji, dragi učenici,

zahvaljujući povoljnim epidemiološkim kretanjima i prema Odluci Stožera civilne zaštite Međimurske županije nastava će se za sve učenike od 1. do 8. razreda od ponedjeljka, 1. veljače 2021., nastaviti uživo u školskom prostoru, odnosno po modelu A nastave.

Nastava će se odvijati prema važećoj satnici

(trajanje sata 40 min.):

  • učenici od 5. do 8. razreda nastavu započinju u 7.30 sati;
  • učenici od 1. do 4. razreda nastavu započinju u 8.00 sati.

Program predškole provodi se u školskom prostoru prema redovnoj satnici s početkom u 8.00 sati.

 

Molim sve roditelje i učenike da se i nadalje odgovorno pridržavaju općih mjera za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 prema uputama HZJZ-a.

Zahvaljujem na razumijevanju, te odgovornosti i suradnji.

Ravnatelj škole: Bruno Matotek, mag. theol.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković  datum: 29. 1. 2021. 16:10

BOŽIĆ DOLAZI...

 

Poštovani roditelji, djedovi i bake, dragi učenici,

kako bi vam i ove godine poslali veseli duh Božića te vam poželjeli sretnu i uspješnu novu 2021. godinu učenici i djelatnici naše škole ukrasili su svoje učionice i prostorije škole motivima Božića.

         Neka Vam video njihovih radova bude

        najtoplija čestitka u ovo blagdansko doba.

VIDEO

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković  datum: 24. 12. 2020. 10:57

POZIV NA HUMANOST

U ovo predblagdansko vrijeme, tijekom prosinca 2020. godine, uključili smo se u humanitarnu akciju na poziv koji nam je uputila socijalna radnica Lea Jurković iz Doma za starije i nemoćne osobe Novinščak.

Zamoljeni smo da odvojimo dio svog vremena na nastavi i da naši učenici izrade čestitke, crteže, plakate, video snimke ili bilo što s porukom podrške, a s ciljem da osobama starije životne dobi u ovoj teškoj situaciji izmamimo osmijeh na lice.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković Ivanka Novak Miroslava Novak Hranjec Nada Jelić  datum: 24. 12. 2020. 10:27

NAŠI MALI HUMANITARCI

Učenici 3. b razreda na poticaj svoje učiteljice Darinke Trajkove Vuković pokazali su da imaju osjećaj za humano djelo. Na inicijativu učenice Nele Obadić uključili su se u darivanje siromašne djece. Učenici su darovali igračke koje više ne koriste te su ih zapakirali u lijepe i privlačne poklone.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković Nada Jelić Ivanka Novak Miroslava Novak Hranjec  datum: 23. 12. 2020. 23:17

Sveti Nikola usrećio polaznike Male škole

Radost, veselje i uzbuđenje vladali su našom školom u petak, 4. prosinca. Sobama Male škole odjekivao je smijeh, pjesma i ples. Od ranoga jutra slijedila su brojna iznenađenja, slatkiš za svako dijete. Malo kasnije, za vrijeme igre i zabave, stigao je i sam sv. Nikola.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković Natalija Sklepić Ivanka Novak  datum: 23. 12. 2020. 11:04

ONLINE NASTAVA OD 21. PROSINCA 2020.

Poštovani roditelji i učenici,

Stožer civilne zaštite Međimurske županije, uvažavajući učestale preporuke epidemiologa te anticipirajući epidemiološka opterećenja koja nosi predblagdansko vrijeme sa svojim migracijama, običajima, ali i potrebama stanovnika, predlaže da se nastava u osnovnim školama u županiji od ponedjeljka, 21. prosinca 2020., održava na daljinu za sve učenike od 1. do 8. razreda, sve do kraja prvog polugodišta.

OŠ Vladimira Nazora Pribislavec postupit će prema preporukama Stožera civilne zaštite Međimurske županije, što znači da će od ponedjeljka, 21. prosinca 2020., za sve učenike škole od 1. do 8. razreda biti organizirana nastava na daljinu prema redovitom rasporedu, koja će potrajati sve do kraja prvog polugodišta - 23. prosinca 2020. godine.

Molim sve roditelje i učenike da odgovorno shvate ovu situaciju i pridržavaju se općih mjera za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 prema uputama HZJZ-a, te da učenici redovito prisustvuju nastavi na daljinu i izvršavaju redovite obveze.

Povratak učenika u školski prostor očekuje se početkom drugog polugodišta - 18. siječnja 2021. godine.

Program predškole zbog suzbijanja epidemije COVID-19, od 21. prosinca 2020. do 18. siječnja 2021. neće se provoditi u školskom prostoru.

Zahvaljujem na razumijevanju, te odgovornosti i suradnji.

Ravnatelj škole: Bruno Matotek, mag. theol.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković  datum: 18. 12. 2020. 18:30

OBILJEŽAVANJE MJESECA BORBE PROTIV OVISNOSTI U NAŠOJ ŠKOLI

I ove školske godine u razdoblju od 15.11. do 15.12. obilježavamo Mjesec borbe protiv ovisnosti. Za niže razrede socijalne pedagoginje pripremile su radionicu na temu Ovisnosti o ekranu, a viši razredi bavili su se ovisnostima o alkoholu, drogama i nikotinu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković  datum: 9. 12. 2020. 18:14

Nagrađeni najbolji razredi u ponašanju prošle šk. god., 2019./2020.

Naša škola potiče izvrsnost učenika u učenju i radu. Istovremeno, sustavno prati ponašanje učenika te potiče i izvrsnost u odnosima među učenicima, kao i učenika prema djelatnicima.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković Bojan Klapčić Ivanka Novak  datum: 4. 12. 2020. 09:47

MEDNI DAN U NAŠOJ ŠKOLI

„Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka 2020.“ održan je u ponedjeljak, 30. studenoga 2020. godine i u našoj školi povodom obilježavanja Svetoga Ambrozija - zaštitnika pčela i pčelara koji se inače obilježava 7. prosinca.

Svrha Programa školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu je educiranje djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda kao i uključivanja meda u prehranu, a slijedom čega će se osigurati stvaranje boljih uvjeta za pozicioniranje meda hrvatskih pčelinjaka na tržištu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković Ivanka Novak  datum: 4. 12. 2020. 09:10

Međunarodno natjecanje Dabar 2020.

Natjecanje Dabar održano je u osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske od 9. do 13. studenoga 2020. na CARNET-ovom sustavu MOOC. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju”.

Podršku natjecanju i ove godine daju Hrvatski savez informatičara, Visoko učilište Algebra, CARNET i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković  datum: 4. 12. 2020. 08:58

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Odlukom Hrvatskog sabora iz 2019. godine, 18. studeni proglašen je državnim praznikom – Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Na taj se dan, već tradicionalno, diljem domovine organizira čin paljenja svijeća pod nazivom „I u mom gradu Vukovar svijetli“  kao izraz suosjećanja i pijeteta prema žrtvi grada heroja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković Ivanka Novak Miroslava Novak Hranjec  datum: 24. 11. 2020. 19:22

Obilježen Međunarodni dan tolerancije

Svake se godine 16. studenoga obilježava Međunarodni dan tolerancije. Cilj je posvetiti posebnu pažnju promociji tolerancije, poštivanja različitosti, kulture dijaloga, nenasilja i međusobnog uvažavanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković  datum: 24. 11. 2020. 15:11

DJEČJI TJEDAN

Dječji tjedan od 5. do 11. listopada 2020. obilježen je u našoj školi na radostan i radni način. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković Bojan Klapčić  datum: 20. 11. 2020. 09:56

EUROPSKI TJEDAN PROGRAMIRANJA

Od 10. do 25. listopada 2020. održavao se, po osmi put, Europski tjedan programiranja.Ova inicijativa pokrenuta je 2013. godine. Glavna je zamisao učiniti programiranje transparentnijim, demistificirati povezane vještine i okupiti motivirane ljude u zajedničkom učenju. Programiranjem možete oživjeti svoje ideje, stvarati i graditi stvari koje će druge obradovati.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković  datum: 20. 11. 2020. 09:13

eTwinning: Europske oznake kvalitete

Krajem listopada 2020. u Osnovnu školu Vladimira Nazora Pribislavec stigle su Europske oznake kvalitete za eTwinning projekte realizirane u školskoj godini 2019./2020. Središnja služba za podršku eTwinningu iz Brisela nagradila je Europskom oznakom kvalitete učiteljice Ivu Naranđu i Marinu Ninić za rad na eTwinning projektu The World's Largest Lesson - UN Sustainable Development Goals, te učiteljicu Ivu Naranđu za rad na projektu Little Defenders of the Earth.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković Iva Naranđa  datum: 9. 11. 2020. 20:57

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI RADA ŠKOLE

Poštovani roditelji i učenici,

zbog trenutne epidemiološke situacije od ponedjeljka, 9.11.2020., OŠ Vladimira Nazora Pribislavec radit će prema sljedećim nastavnim modelima:

RAZREDNA NASTAVA – vraća se u školski prostor i radi prema modelu „A“;

PREDMETNA NASTAVA – i kroz ovaj tjedan ostaje u modelu „C“ te provodi nastavu na daljinu.

Ova odluka donesena je preventivno u suradnji s osnivačem (Međimurska županija) i epidemiološkom službom te Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Ukoliko epidemiološka situacija bude bolja, povratak predmetne nastave u školski prostor očekuje se idući ponedjeljak, 16.11.2020., prema redovitom rasporedu sati.

Molim sve roditelje i učenike da odgovorno shvate ovu situaciju i pridržavaju se općih mjera za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 prema uputama HZJZ-a, te da učenici predmetne nastave redovito prisustvuju nastavi na daljinu i izvršavaju redovite obveze, a učenike koji imaju mjeru samoizolacije da se pridržavaju propisanih mjera.

Zahvaljujem na razumijevanju, te odgovornosti i suradnji.

Ravnatelj škole: Bruno Matotek, mag. theol.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković  datum: 8. 11. 2020. 20:13

Podrška epidemiolozima i školskim liječnicima

Poštovani roditelji/staratelji, sukladno obavijesti koju smo primili od Ministarstva znanosti i obrazovanja i mi kao škola dajemo podršku epidemiolozima i školskim liječnicima u kontaktiranju roditelja djece/učenika koji trebaju ići u karantenu/samoizolaciju. Stoga u prilogu možete vidjeti dokumente koji nas kao osnovnoškolsku ustanovu koju pohađaju vaša djeca, naši učenici, a i vas kao roditelje obvezuju na odgovorno ponašanje u ovoj situaciji.

Budimo odgovorni!

Podrška.pdf

Upute.pdf

Privremene preporuke_praćenje kontakata

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković  datum: 30. 10. 2020. 21:04

JESENSKI ODMOR UČENIKA

Poštovani roditelji i dragi učenici,

u nedjelju 1. studenog 2020.g. je blagdan Svi sveti.

Od 2. studenog do 3. studenog 2020.g. je jesenski odmor učenika. Redovna nastava počinje u srijedu, 4. studenog 2020.g.

Molimo vas, izbjegavajte okupljanja i nepotrebne kontakte.

Želimo vam ugodan odmor i pazite na zdravlje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković  datum: 30. 10. 2020. 20:50

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

U tjednu od 12. do 16. listopada 2020 godine u našoj školi obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković Nada Jelić  datum: 25. 10. 2020. 20:33

Učiteljica informatike Iva Naranđa i ove godine među najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja, 5. listopada, nagradilo je najbolje odgojno-obrazovne djelatnike.

Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 504 najuspješnijih u školskoj godini 2019./2020., a među njima je i naša dosadašnja učiteljica informatike Iva Naranđa.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković Ivanka Novak  datum: 12. 10. 2020. 07:06

Europski tjedan sporta u OŠ Vladimira Nazora Pribislavec

Povodom Europskog tjedna mobilnosti i Europskog tjedna sporta, učenici 5.a razreda naše škole, zajedno s razrednicom Željkom Obadić, učiteljicom tjelesne i zdravstvene kulture, prijavili su se na  foto nagradni natječaj "Kretanjem do zdravlja i očuvanja okoliša".

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković Željka Obadić Miroslava Novak Hranjec  datum: 5. 10. 2020. 19:41

OSLOBAĐANJE DJELOMIČNOG ILI U POTPUNOSTI RADA TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE

Učenici koji boluju od bolesti koje im onemogućavaju izvođenje nastave TZK u punom opsegu, trebaju školskoj liječnici, dr. Martini Majhen Prijol dostaviti nalaze liječnika - specijalista za određenu bolest ne starije od šest mjeseci.

Nalaze liječnika - specijalista trebaju dostaviti i oni učenici koji su prethodne godine dobili potvrdu o djelomičnoj poštedi.

Skenirani nalaz se šalje na mail: martina.majhenprijol@zzjz-ck.hr  

ili se dostavlja sestri Maji prema prethodnom dogovoru na broj

mobitela: 099/ 389 8436

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković Željka Obadić  datum: 5. 10. 2020. 19:38

OŠ Vladimira Nazora Pribislavec dobila nacionalnu oznaku kvalitete za dva eTwinning projekta

 I ovog rujna u OŠ Vladimira Nazora Pribislavec stigle su lijepe vijesti iz eTwinning zajednice. Agencija za mobilnost i programe EU dodijelila je nacionalne oznake kvalitete za oba eTwinning projekta provedena tijekom školske godine 2019./2020. Za projekt The World's Largest Lesson - UN Sustainable Development Goals i za projekt Little Defenders of the Earth Oznakom kvalitete nagrađene su učiteljica informatike Iva Naranđa i učiteljica razredne nastave Marina Ninić.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković Iva Naranđa  datum: 29. 9. 2020. 12:36

Promocija književnog djela 260 dana autora Marijana Gubine

U petak, 11. rujna ove godine u 10 sati našu novu školsku zgradu posjetio je gospodin Marijan Gubina. Posjet je omogućila predsjednica Vijeća roditelja gospođa Vesna Sobočanec. Promocija je rađena u sklopu projekta Razvoj mira u kojem sudjeluje autor.  Promocija knjige 260 dana prilika je koja se ne propušta, a održana je u skladu sa svim epidemiološkim mjerama.

Odlukom ravnatelja Brune Matoteka autor Marijan Gubina je imao susret s učenicima 8.a i 7.a razreda.  Susretu je bio prisutan naš župnik velečasni Tomislav Kos uz ravnatelja i učiteljice hrvatskoga jezika Željku Pintarić i Kristinu Pleh.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković Ivanka Novak  datum: 24. 9. 2020. 07:45

PRVAŠIĆI U PROMETU

U utorak, 15. rujna 2020. godine, u 10 sati, učenike prvih razreda naše škole posjetio je policijski službenik koji je održao kratko predavanje o sigurnom ponašanju i pravilima za pješake u prometu. Predavanje je održano ispred školske zgrade sukladno epidemiološkim pravilima.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković Ivanka Novak Miroslava Novak Hranjec  datum: 24. 9. 2020. 07:04

SVEČANO OTVORENA NOVA ŠKOLSKA ZGRADA NAŠE ŠKOLE

Naša škola, Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec, djelovala je u Kaštelu, poznatom dvorcu grofa Feštetića pune 74 godine. Nakon mnogo godina čekanja, prvi dan nove nastavne godine 2020./2021. biti će upisan zlatnim slovima u Spomenicu škole, kao dan kada je 313 učenika ušlo u predivnu, modernu i ogromnu novu školsku zgradu na novoj lokaciji, na adresi Braće Radića 2b.

Veliko uzbuđenje vladalo je među učenicima, učiteljima i djelatnicima škole, zgrada je živnula ponesena dječjim koracima, smijehom i žamorom.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Murković Ivanka Novak  datum: 17. 9. 2020. 16:56

Doček prvašića u novoj školskoj zgradi

Naši učenici prvašići, njih 46-ero, radost prvog dana škole, 7. rujna, doživjeli su u dugoočekivanoj novoj školskoj zgradi.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Novak Ljubica Murković  datum: 9. 9. 2020. 22:17

Organizacija rada u uvjetima COVIDA 19 – šk. god. 2020./21.

Nastava u šk. godini 2020./2021. tijekom epidemije odvijat će se u skladu s preporukama ZZJZ Međimurske županije i Ministarstva znanosti i obrazovanja te uputama HZJZ, na sljedeći način:

 - nastava od utorka 8.9.2020. godine kreće prema ustaljenom rasporedu koji su učenici dobili prvog dana nastave. Nastavni satovi skraćeni su na 40 minuta. Ukida se školsko zvono;

- predmetna nastava počinje s nastavom u 7,30 sati;

- razredna nastava počinje s nastavom u 8,00 sati;

- ulazak učenika u školski prostor organizirat će se na tri ulaza počevši 10 min ranije od početka nastave – poštujući epidemiološki školski protokol ulaska uz mjerenje temperature i nanošenje dezinficijensa za ruke:

- ULAZ 1 (GLAVNI ULAZ) - 1.a, 1.b, 1.c, 5.a, 6.c, 7.b, 8.a, 8.b

- ULAZ 2 (BOČNI ULAZ KOD KOTLOVNICE) - 3.a, 3.b, 4.a, 4.b, 4.c, 5.b, 5.c, 6.a, 6.b, 7.a

- ULAZ 3 (BOČNI ULAZ KOD PREDŠKOLE) - 2.a, 2.b, 2.c, 3.c

- svi razredni odjeli imaju matičnu učionicu;

- učenici svih razrednih odjela u zajedničkim prostorijama škole (hodnici, toalet…) obavezno nose zaštitne maske;

- u svim prostorima škole osigurani su higijenski standardi prema epidemiološkim uputama (dezinficijens, sapun, razmak, prozračivanje učionice…);

- užina u hladnom obroku bit će posluživana u razrednim odjelima (učionicama);

- svi učenici dužni su se pridržavati epidemioloških uputa koje će im dati njihovi razrednici;

- roditelji koji ulaze u prostor škole uz prethodnu najavu i suglasnost ravnatelja, također obavezno nose zaštitne maske. 

- SATNICA RADA:

A. RAZREDNA NASTAVA – učenici od I. do IV. razreda:

- 1. sat 8,00 – 8,40

- 2. sat 8,45 – 9,25

- Veliki odmor – užina u učionicama od I. do IV. razreda 9,25 – 9,40

- 3. sat 9,40 – 10,20

- 4. sat 10,25 – 11,05

- 5. sat 11,10 - 11,50

 

B. PREDMETNA NASTAVA - učenici od V. do VIII. razreda:

- 1. sat 7,30 – 8,10

- 2. sat 8,15 – 8,55

- Veliki odmor – užina u učionicama od V. do VIII. razreda 8,55 – 9,10

- 3. sat 9,10 – 9,50

- 4. sat 9,55 – 10,35

- 5. sat 10,40 - 11,20

- 6. sat 11,25 – 12,05

  

Svima želim sigurne i uspješne uvjete rada u ovoj nastavnoj godini!

Ravnatelj škole: Bruno Matotek, mag. theol.

  :: opširnije :: 


objavio: Bruno Matotek  datum: 8. 9. 2020. 07:08

OBAVIJEST ZA PRVI DAN NASTAVE Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici i roditelji!

Nastava u šk. godini 2020./2021. počinje u ponedjeljak, 7. rujna, u novoj školskoj zgradi.

ORGANIZACIJA PRVOG DANA NASTAVE

Učenici 1- ih razreda zajedno s roditeljima dolaze 1. dan na prigodnu priredbu koja počinje u 16.00 sati u novoj školskoj zgradi.

Roditelji obvezno trebaju imati zaštitne maske - dolaze samo jedan ili oba roditelja.

 

  1. RAZREDNA  NASTAVA – VRIJEME DOLASKA UČENIKA

 

UČENICI 2. RAZREDA – 8.00 SATI

UČENICI 3. RAZREDA – 8.15 SATI

UČENICI 4. RAZREDA – 8.30 SATI

 

  1. PREDMETNA  NASTAVA – VRIJEME DOLASKA UČENIKA

    

UČENICI 5. RAZREDA – 8.45 SATI

UČENICI 6. RAZREDA – 9.00 SATI

UČENICI 7. I 8. RAZREDA – 9.15 SATI

 

Prvog nastavnog dana učenici će imati tri nastavna sata (jedan sat SRO i dva sata predmeta kojeg predaje razrednik dotičnog odjela).

Molimo učenike da sa sobom ponesu školske torbe (zbog preuzimanja školskih udžbenika), jednu bilježnicu i pribor za pisanje te papuče za učionicu.

Napomena: Mole se učenici da se pridržavaju navedenih termina dolazaka, zbog poštivanja epidemioloških uputa.

Ravnatelj škole: Bruno Matotek, mag. theol.

 

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021.

Upute HZJZ-a

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Bruno Matotek  datum: 4. 9. 2020. 19:36

Obavijest u vezi s udžbenicima i drugim obrazovnim materijalom OŠ Vladimira Nazora Pribislavec za šk. godinu 2020./2021.

Sukladno članku 10. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018.), učitelji razredne nastave i stručni aktivi predmeta, na razini škole u višim razredima, OŠ Vladimira Nazora Pribislavec donose odluke o odabiru udžbenika u razrednoj i predmetnoj nastavi.

Sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018.) sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnome proračunu. Udžbenici nabavljeni sredstvima Državnoga proračuna vlasništvo su škole, a postupanje s njima je regulirano Naputkom o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnoga proračuna (Narodne novine, broj 46/2019.).

U školskoj godini 2020./2021. u uporabi u osnovnim školama bit će dvije vrste udžbenika:

  • udžbenici iz Kataloga odobrenih udžbenika za osnovnu školu za šk. god. 2020./2021. za razrede koji ulaze u frontalnu provedbu kurikularne reforme (2., 3., 6. i 7. razred), tzv. novi udžbenici
  • udžbenici za 4. i 8. razred iz Kataloga odobrenih udžbenika za osnovnu školu za šk. god. 2014./2015. i udžbenici za 1. i 5. razred iz Kataloga odobrenih udžbenika za osnovnu školu za šk. god. 2019./2020., tzv. postojeći udžbenici.

 

Sukladno članku 16. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018.)  Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec donosi Odluku o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala. Navedena Odluka priložit će se školskom kurikulumu. 

Popisi udžbenika i drugih obrazovnih materijala za svaki razred nalaze se u priloženim dokumentima – u izborniku s desne strane.

Roditelji kupuju samo drugi obrazovni materijal (radne bilježnice, likovne mape, zbirke zadataka, atlas) označen žutom bojom. 

Roditelji korisnici ZMN-a ne kupuju ništa, već će nabavu drugog obrazovnog materijala (radne bilježnice, likovne mape, zbirke zadataka, atlas) provesti u dogovoru sa školom početkom nastavne godine.

Udžbenici su besplatni, a škola će izvršiti narudžbu udžbenika za sve učenike. Preuzimanje udžbenika obavit će se prvog dana nastave, a sukladno tome pripremit ćemo i izjave i suglasnosti za roditelje u vezi s udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima.

 

S poštovanjem,

Ravnatelj: Bruno Matotek, mag. theol.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Bruno Matotek  datum: 3. 7. 2020. 16:53

Učenici OŠ Vladimira Nazora Pribislavec na jesen u novim prostorima – potpisan ugovor za opremanje nove zgrade škole, priopćenje

Čakovec, 25. lipnja 2020. – Tristotinjak učenika Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec sljedeću nastavnu godinu pohađat će u novoj zgradi koja je dugogodišnji san mještana Pribislavca, ali i jedan od kapitalnih projekata Međimurske županije.

Dugi niz godina govori se o gradnji nove školske zgrade u Pribislavcu, a od jeseni će učenici i nastavnici ove škole imati u potpuno drugačije, vrhunske uvjete za rad kakve, u 21. stoljeću i zaslužuje međimursko obrazovanje. Sagrađena je nova zgrada škole na atraktivnoj lokaciji te nam je preostao zadnji korak u završetku projekta, a to je opremanje prostorija.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec prilikom potpisivanja Ugovora o nabavi namještaja za Osnovnu školu Vladimira Nazora Pribislavec.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Bruno Matotek  datum: 3. 7. 2020. 16:36

OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji/staratelji i učenici,

zbog sprječavanja širenja bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 OŠ Vladimira Nazora Pribislavec neće raditi izravno sa strankama, osim ako je to nužno potrebno zbog specifičnog djelokruga rada škole.

Za sve neodgodive potrebe i zahtjeve učenici, roditelji i ostale stranke dužne su se prethodno obratiti školi na e-mail adresu škole: 

ured@os-vnazor-pribislavec.skole.hr

ili na broj telefona: 040 360 754 radnim danom u vremenu od 8 do 12 sati.

 

Molim da roditelji/staratelji upozore djecu da se ne okupljaju na školskim igralištima jer su zabranjena i zatvorena za korištenje.

 

Čuvajte svoje zdravlje i ostanite doma!

Ravnatelj: Bruno Matotek, mag. theol.

 

Odluka o organizaciji rada OS Vladimira Nazora Pribislavec

Odluka o organizaciji rada zaposlenika OS Vladimira Nazora Pribislavec

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Bruno Matotek  datum: 1. 4. 2020. 15:54
» Arhiva naših vijesti    
 


 

DOGAĐANJA U NAŠOJ ŠKOLI U PRETHODNIM ŠKOLSKIM GODINAMA MOŽETE PRONAĆI U ARHIVI NAŠIH VIJESTI.

Priloženi dokumenti:
FEAD plakat.pdf

Udžbenici 2020./2021.

UPISI U SŠ

upisi


Office 365

MS Office 365

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu.


MZO - Vijesti

Škola za život

Škola za život


Upute za CARNetov webmail
Priloženi dokumenti:
CARNET Webmail-upute.pdf


e-Dnevnik

Edmodo

Edmodo


MZO - Natječaji

eTwinning

 

Primanja roditelja

European Schoolnet Academy

European Schoolnet  Academy


School Education Gateway

School Education Gateway


EU Code Week

CodeWeek 2018

CodeWeek 2019


RASPORED SATI

Portal edu.hr

portal edu.hr


E-UPISI U SREDNJE

ŠKOLE ZA AFRIKU

CARNet vijesti - RSS

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


 

ENCIKLOPEDIJA


CARNet CERT - RSS
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

 
WIKIPEDIA NARODNE NOVINE

 


Korisni linkovi

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Tražilica
preskoči na navigaciju